Leiderdorp, 22-05-2019 | Persbericht | Camera & Audio De Olympus Tough TG-6: een gloednieuwe robuuste compactcamera voor het vastleggen van avonturen

De Olympus Tough TG-6 levert een indrukwekkende beeldkwaliteit in een verbazingwekkend compacte maar extreem robuuste behuizing

Olympus voegt een nieuw vlaggenschip toe aan zijn serie Tough-compactcamera's: de Tough TG-6, die bestand is tegen alle weersomstandigheden, onderwatergebruik, valpartijen en gewichtsdruk. De nieuwe TG-6 biedt niet alleen Olympus' befaamde krachtige prestaties, veldsensorsysteem en de mogelijkheid om de fijnste details en de helderste kleuren in een indrukwekkende kwaliteit vast te leggen, maar is ook uitgerust met talrijke verbeteringen en nieuwe functies. Hoogtepunten zijn onder andere de nieuwe onderwatermodus, de veelzijdigere opties voor macrofoto's en een beter scherm met een verbeterde resolutie. De TG-6 zal vanaf begin juli te koop zijn, samen met een aantal nieuwe nuttige accessoires voor het uitbreidbare Tough-fotografiesysteem.

Camera's & Lenzen
  • Delen:
Preview_Olympus_TG6_Keyvisual_3-2

Krachtige prestaties in elke omgeving: gemaakt voor avontuur

De Tough TG-6 is een praktische, betrouwbare partner die klaar is voor het grovere fotografiewerk: hij is waterdicht1 tot een diepte van 15 m, stofdicht1, schokbestendig1 tot 2,1 m, drukbestendig1 tot 100 kg, vorstbestendig1 tot 10 °C en voorzien van een beschermingsconstructie met dubbel glas die condens uitstekend tegengaat. Een nieuwe afneembare lensafsluiting (LB-T01) beschermt de lens nog beter tegen krassen en de onderwaterbehuizing PT-059 maakt het mogelijk om foto's en films vast te leggen tot een diepte van 45 meter onder het wateroppervlak. Beide accessoires zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Het befaamde veldsensorsysteem van Olympus maakt het mogelijk om loggegevens, zoals locatie, hoogte/diepte en lucht-/watertemperatuur te registreren tijdens het maken van foto's of films.

Indrukwekkende beeldkwaliteit dankzij een ultraheldere lens, snelle sensor en de nieuwste beeldprocessor van Olympus

De TG-6 is uitgerust met een toonaangevende F22-zoomlens en een snelle backlit CMOS-beeldsensor die uitstekend presteert bij hoge gevoeligheid, voor fantastische foto's en video's. Een nieuwe digitale teleconverter verdubbelt de zoomfactor van de 4x optische zoom tot maximaal 8x zoom. Een AR-coating (anti-reflectie) op het beeldsensorglas reduceert ghosting en flare, terwijl de TruePic VIII-beeldprocessor, dezelfde als in het professionele model OM-D E-M1X, helpt ruis te verminderen en de resolutie in gebieden met weinig contrast te verbeteren. De optie om RAW-gegevens vast te leggen biedt TG-6-gebruikers veelzijdige bewerkingsopties in Olympus Workspace of andere beeldbewerkingssoftware die TG-6 RAW-bestanden ondersteunt.

Ongeëvenaard macrosysteem voor uitstekende close-upopnamen tot op 1 cm vanaf het onderwerp

Voor spectaculaire close-ups beschikt de Tough TG-6 over een geavanceerd Variable Macro-systeem dat verder gaat dan wat het menselijk oog kan zien: met een minimale scherpstelafstand tot 1 cm vanaf het uiteinde van de lens en een maximale opnamevergroting van 7x3 legt de camera microscopische werelden hoogwaardig vast. Het macrosysteem heeft vier modus: Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing en Focus Stacking. In de modus Focus Stacking kunnen gebruikers tussen de 3 en 10 opnamen instellen, voor meer veelzijdigheid en voor het nauwkeurig afstellen van instellingen voor verschillende onderwerpen en meer precisie in de uiteindelijke opname.

Volledig uitgeruste opnamemodus voor onder water en een uitgebreid aanbod aan accessoires voor systeemuitbreiding

Om de mogelijkheden van onderwateropnamen nog verder uit te breiden, is de Tough TG-6 uitgerust met vijf onderwatermodi: Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope en Underwater HDR. Met elk daarvan worden voor verschillende situaties de optimale opname-instellingen geselecteerd. De populaire modus Underwater White Balance is uitgebreid naar drie opties, voor de juiste kleuraanpassing voor opnamen in diep water. Om de opnamemogelijkheden nog verder uit te breiden, is aan de veelzijdige reeks accessoires een nieuwe Fisheye Converter FCON-T02 voor ronde Fisheyefotografie (apart verkrijgbaar) toegevoegd.

Beschikbaarheid, prijzen, uitgebreide garantie en gebruikstips en trucs voor onderwateropnamen op MyOlympus

De nieuwe Tough TG-6 zal, tegelijk met alle nieuwe accessoires (zie hieronder), vanaf begin juli 2019 verkrijgbaar zijn in het rood en zwart. De adviesprijs4 bedraagt €479,-.

Bij de voordelige prijs is een verlengde garantie van zes maanden inbegrepen5 indien de nieuwe eigenaar zijn of haar camera registreert op

www.my.olympus.eu.

Op onze pagina Onderwaterfotografie op www.olympus.eu/underwater kunnen duikers meer informatie, tips en trucs vinden over het vastleggen van kristalheldere beelden onder zeeniveau met de Tough-serie.

Nieuwe accessoires voor uitbreiding van het Tough-systeem

Tough-camera's vormen de basis van een uitbreidbaar fotografiesysteem met waterdichte lenzen, beschermhoesjes en een onderwaterbehuizing voor diepe duiken. Alle componenten zijn net zo robuust als de camera's waarvoor ze zijn ontworpen.

Tegelijk met de TG-6 is een aantal nieuwe accessoires aan de reeks toegevoegd:

> Onderwaterbehuizing PT-059 om zorgeloos films en foto's te maken tot een diepte van 45 meter. Ook als de camera in de behuizing zit, is de bedieningsknop gewoon te gebruiken, zodat de belichtingscompensatie onder water eenvoudig kan worden geregeld. Met twee compatibele externe flitsers voor onderwaterfotografie (UFL-3) kan een compact systeem met meerdere flitsers worden gerealiseerd.

> Het siliconen hoesje CSCH-127 beschermt de camerabehuizing tegen krassen. Ook geeft het een stevige grip op de camera bij het maken van winter- of watersportopnamen. Het is niet nodig om het hoesje te verwijderen om de ledlichtgeleider LG-1 en flitsdiffuser FD-1 aan de camera te bevestigen.

> De lensafsluiting LB-T01 beschermt het lensoppervlak tegen vuil en krassen. De afsluiting is eenvoudig te openen/sluiten door de rand te draaien en dus eenvoudig te bedienen, zelfs bij het dragen van handschoenen.

> De fisheyeconverterlens FCON-T02 maakt het mogelijk om snel en eenvoudig te schakelen tussen ronde en diagonale fisheyefotografie. Voor het bevestigen van deze lens is de converteradapter CLA-T01 (apart verkrijgbaar) nodig.

> Lithium-ionbatterijlader UC-92 om de batterij LI-92B van de Tough-camera in ongeveer 2,5 uur volledig op te laden via een USB-poort.

De volledige lijst met functies en accessoires van de Tough TG-6 is te vinden op www.olympus-europa.com/tough.

Productspecificaties kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd. Ga naar de website van Olympus op www.olympus-europa.com voor de meest recente specificaties.

1 Waterdicht volgens JIS-/IEC-beschermingsklasse 8 (IPX8) (Olympus-testomstandigheden). Stofdicht volgens JIS-/IEC-beschermingsklasse 6 (IP6X) (Olympus-testomstandigheden). Gegevens over schokbestendigheid in overeenstemming met MIL-STD810F (Olympus-testomstandigheden). Vorst- en drukbestendig volgens Olympus-testomstandigheden.

2 Bij een 25mm-groothoek van (35mm-equivalent).

3 35mm-equivalent.

4 Adviesprijs.

5 Zes maanden boven op de wettelijke garantie in het land van aankoop.

Beelden & Video's

Downloads

Contact