Gezondheidszorg

Medische vooruitgang heeft in de afgelopen decennia aanzienlijk bijgedragen aan een betere levenskwaliteit en een hogere levensverwachting in de geïndustrialiseerde landen. Toch zijn er vandaag de dag nog steeds veel mensen die geen toegang hebben tot professionele gezondheidszorg. Als wereldwijd opererend medisch technologiebedrijf beschikken wij over de expertise en oplossingen om de toegang tot gezondheidszorg voor achtergestelde groepen in de samenleving te vergemakkelijken en het leven van deze mensen in het algemeen te verbeteren.

  • Delen:
Healthcare

Voorlichting over kanker

Het hele jaar door zorgen wij met verschillende activiteiten ervoor dat onze medewerkers en het publiek worden geïnformeerd en bewust worden gemaakt over de verschillende soorten kanker. Dit omvat ook deelname aan internationale maanden waarin bepaalde vormen van kanker centraal staan. In de maand maart, die in het teken van darmkanker staat, of de maand november, die in het teken van longkanker staat, geven wij voorlichting over preventieve maatregelen, diagnostisch onderzoek en levensreddende behandelmethoden. Via belangrijke partnerschappen ondersteunen wij non-profitorganisaties die tegen kanker strijden door hen toegang te verlenen tot gezondheidszorg en zo patiënten en hun familieleden te helpen de levenskwaliteit te verbeteren.

Werk in Afrika

Wij richten ons vooral op de hulp aan mensen in Afrika en supporten non-profitorganisaties door financiële steun en apparatuur te verstrekken om een stabielere en duurzamere gezondheidszorg in Afrika te helpen opbouwen. Een essentieel onderdeel om op de lange termijn een gezondere toekomst te garanderen, is het verbeteren van de medische opleiding van mensen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Wij ondersteunen de non-profitorganisatie GESUNDES AFRIKA die als doel heeft de capaciteit van de gezondheidszorg in Afrikaanse landen te vergroten en de toegang tot basis gezondheidsdiensten te verbeteren door community gezondheid medewerkers op te leiden en bij te scholen.

Olympus Surgical Technologies (OSTE) helpt al jaren in Afrika via het partnerschap met de EAU door het beschikbaar stellen van medische apparatuur. Aan het Kilimanjaro Christian Medical Center (KCMC), het regionaal toonaangevende trainingscentrum in Tanzania, heeft OSTE bijvoorbeeld apparatuur geschonken voor de opleiding van urologen. In samenwerking met de EAU is hiervoor het Intensive Interactive Training Program (IITP) opgezet. Het programma omvat lezingen en discussies met deskundigen, alsmede praktische testen onder toezicht en begeleiding.

Onze andere hoofdonderwerpen

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in België

Olympus Belgium S.A./N.V.
Gansbroekstraat 70
2870 Puurs-Sint-Amands
Overige adressen