Bedrijfsprofiel

Expertise in optiek — hiervoor staat Olympus inmiddels al meer dan 100 jaar, en dit kenmerkt onze geschiedenis. Als wereldwijde toonaangevende fabrikant van optische en digitale precisietechnologie ontwikkelt en verkoopt Olympus innovatieve medische technologie, digitale camera's en wetenschappelijke en industriële oplossingen. De bekroonde producten van de onderneming zijn essentieel bij het opsporen, voorkomen en genezen van ziekten, het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek en het artistiek vastleggen van het leven. Dit jaar viert Olympus zijn 100e verjaardag. Olympus viert dat zij al meer dan 100 jaar het leven van mensen gezonder, veiliger en bevredigender maakt.

  • Delen:

Dankzij onze aandacht voor details staat Olympus bekend om zijn hoogwaardige producten en diensten.

Info over Olympus Belgium

Olympus Belgium Antwerp

In België wordt Olympus vertegenwoordigd door Olympus Belgium SA/NV, een dochteronderneming van Olympus Europa SE & CO. KG. De onderneming is gevestigd in Berchem, een district van Antwerpen, en is verantwoordelijk voor de marketing en sales op de Belgische en Luxemburgse markt.

Bedrijfsstructuur

De organisatie van Olympus en zijn talrijke dochterondernemingen omvat verkoopkantoren, productiebedrijven en service- en reparatiefaciliteiten. De salesorganisatie is opgedeeld in vier divisies:

  • De divisie Medische Systemen is het grootste vakgebied van Olympus en biedt ultramoderne diagnostische en therapeutische technologieën, van endoscopen tot elektrochirurgische apparaten.
  • De divisie Wetenschappelijke Toepassingen biedt een breed scala aan innovatieve instrumenten en diensten voor professionals uit de wetenschap en de industrie, zoals life science microscopen en industriële testtechnologie.
  • De divisie Consumentenproducten streeft ernaar om de meest waardevolle momenten in het leven vast te leggen. Voorbeelden hiervan zijn spiegelloze camerasystemen, zoals de OM-D- en PEN-serie, hoogwaardige audiorecorders en professionele dicteerapparaten.
  • De divisie Corporate is verantwoordelijk voor alle gecentraliseerde functies, zoals Finance en Controlling, Human Resources en IT.

Het communicatiesymbool van Olympus

Het gecombineerde logo van Olympus met het gele ondersteunende element (opto-digitaal patroon) staat bekend als het communicatiesymbool van Olympus. Het ontwerp visualiseert het merk Olympus.

Het logo van Olympus wordt al sinds 1970 gebruikt en is zorgvuldig ontworpen om hoogwaardige kwaliteit en verfijning te communiceren. Het opto-digitale ontwerp levert een beeld van licht op dat zich oneindig kan uitbreiden. Het is een weergave van de opto-digitale technologie en dynamische innovatieve mogelijkheden die zo kenmerkend zijn voor Olympus.

Dit communicatiesymbool heeft een belangrijk functie: het laat zien dat Olympus achter zijn producten staat en vertegenwoordigt daarnaast het merkimago van Olympus.

olympus without claim RGB L

Contact opnemen

Voor aanvullende informatie en het beantwoorden van vragen kunt u gebruik maken van het online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op

Olympus in België

Olympus Belgium S.A./N.V.
Uitbreidingstraat 80
2600 Antwerpen
Overige adressen